Reseptimme on laatu!

Historia

Tuhansien tarinoiden Tukkutalo

Tukkutalon historia on pitkä ja siihen mahtuu lukuisia tarinoita, hienoja asiakkaita sekä työntekijöitä. Historian vaaliminen on Tukkutalolle tärkeä. Siksi haluammekin sitoutua asiakkaidemme ja tavarantoimittajiemme kanssa pitkäkestoiseen yhteistyöhön. Haluamme tehdä joka päivä historiaa, mutta myös katsoa tulevaisuuteen!

Jo vuodesta 1959 Tukkutalo on palvellut asiakkaitaan ja luonut lisäarvoa kumppaneillemme. Monet muistavat vielä alkuperäisen ja omanlaatuisen nimen Kala ja Maatuote, jolla toimintaa harjoitettiin useiden vuosikymmenten ajan.

Kala -ja maatuotteesta tukkutaloksi

1950-luku: Yrityksen tarina alkaa

Alpo K Heinonen muuttaa Jyväskylästä ja perustaa yhtiökumppaninsa kanssa Kala ja Vihannes Sjulz & Heinonen nimisen kommandiittiyhtiön Seinäjoen kauppalaan toimittaen tuoretta kalaa rannikolta ja tuoreita vihanneksia Pohjanmaan alueen kauppoihin sekä laitosten keittiöihin.

1960-luku: Toiminta vakiintuu

Vuonna 1964 yhtiökumppanin poismenon jälkeen Alpo K Heinonen perustaa yksin oman liikkeen T:mi Kala- ja Maatuote AK Heinonen. Päätuotteena vihannekset ja tuore kala, joita myydään autosta päin tuoreina kaupoille ja keittiöille. Puolukan osto aloitetaan samana vuonna. Puolukat toimitettiin mm. Helsinkiin keskusliikkeille ja Saksaan vietäväksi. Yritys toimii Itikanmäellä Kurikantalon kahdessa autotallissa. Puoliso Inkeri Heinonen tulee mukaan yrityksen toimintaan vuonna 1966. Yritys saa uudet toimitilat vanhasta Pohjan koulusta Seinäjoelta vuonna 1969.

1970-luku: Siirtyminen puhelinmyyntiin

Yritykselle valmistuu oma silloisen mittapuun mukaan nykyaikainen varastohalli Kapernaumin teollisuusalueelle 1974. Tuolloin kuorma-autoista suoraan myynti lopetettiin ja yritys aloitti päivittäisen puhelinmyynnin ja kehitteli vakioreitit asiakkaille, joista osa on käytössä edelleen. Avajaisia vietettiin 10. Marraskuuta 1974 klo 8.00.
Vuonna 1979 Kalan suurmyyntiä ja yökuljetuksia vähennettiin ja keskityttiin pääasiassa hedelmien ja vihannesten myyntiin.

1980-luku: Tuoteryhmät kasvavat

Yritys aloittaa grillituotteiden myynnin edustaen Norrgårdin perunatuotteita. Fons lähdeveden edustus toi mukanaan uusia asiakkaita joiden mukana toiminta laajeni. Suurtukkumyyntiä harjoitettiin ja uusia jakelu/myynti reittejä solmittiin alihankkijoiden kanssa. Toiminta kasvoi tasaisesti kokoajan. Puolukan ostoa ja myyntiä laajennettiin. Lisäksi kuvioihin tulivat pakastetuotteet.

1990-luku: Vihannestukusta elintarviketukuksi

Yhtiömuoto muutetaan Kommandiittiyhtiöksi ja perheen lapset tulevat äänettömiksi yhtiömiehiksi mukaan omistuspohjaan. J.H-Pakaste Oy perustetaan yhtiön rinnalle täydentämään toimintaa. Tarkoituksenaan pakastevihannesten maahantuonti. Yhtiö toimi muutaman vuoden. 1995 Toimitilojen ensimmäinen laajennus valmistuu. Laajennus toi mukanaan lisää kylmiötilaa ja uuden pakastevaraston. Ensimmäiset suorat ulkomaanostot alkavat hedelmissä ja vihanneksissa jatkuen edelleen. 1997 Yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi 1.Heinäkuuta. Uuden yrityksen nimeksi tuli Kala ja Maatuote Heinonen Oy. Yritys perustaa kuuden muun yksityisen tukkuliikkeen kanssa valtakunnallisen suurkeittiöitä palvelevan ketjun (PATU-Suomen palvelutukkurit Oy) jonka pääpaikkana on Helsinki. Samaan aikaan aloitetaan teollisten elintarvikkeiden massamyynti vähittäiskaupoille. Maito ja lihatuotteiden myynti alkaa. 1998 Toimitilojen toinen laajennus saadan valmiiksi. Tilat laajentuivat puolella mahdollistaen yrityksen kasvun jatkumisen. Jarkko Heinonen valitaan yhtiön toimitusjohtajaksi 1999.

2000-luku: Täydellisen muutoksen aika

Yritys tekee suunnanmuutoksen ja keskittyy täysin HoReCa* -sektorin tukkukaupaksi. (*Hotelli-Ravintola-Catering). Veljekset ostavat yrityksen 2001. Omalla tuotemerkillä olevien nonfood/fastfood pakkausten tuonti aloitetaan ja samalla rakennetaan uudet kattavat jakeluverkostot. Vuonna 2002 yhtiön kuljetuskalusto myydään lähes kokonaan ulkopuolisille alihankkijoille. Vuonna 2007 yhtiö käynnistää laatu projektit tähdäten setifikaattiin. Kimmo Heinonen valitaan yhtiön toimitusjohtajaksi saman vuonna. Safkalafka Oy perustetaan seuraavana vuonna tukemaan yhtiön muuta toimintaa. Samalla nykyaikaistetaan yrityksen ilme. Lähes 50-vuotta palvellut Kala ja Maatuote nimi siirtyy yhtiön aputoiminimeksi ja uudeksi nimeksi tulee Tukkutalo Heinonen Oy. Vuonna 2009 Yrityksen uudet nykyaikaiset 2500m2 logistiikka ja varastotilat valmistuvat Kapernaumin teollisuusalueelle. Samana vuonna juhlitaan yhtiön 50-vuotista taivalta sankan juhlijajoukon läsnä ollessa uudessa terminaalissa 18.9.

2010-luku: Yritysostoja

Vuonna 2011 Tukkutalo osti Vöyrin Kala ja Vihannes Oy:n liiketoiminnan ja Vuonna 2014 Perustetiin Jyväskylän toimipiste. Vuoden 2017 alussa Jyväskylän Salaattiateriat liiketoiminta siirtyi Tukkutalon yhteyteen ja alkoi uuden liiketoiminnan kehittäminen.
Yrityksen tuotteet kattavat lähes kaiken mahdollisen savukkeista, virvokkeista, kahvista, vihanneksiin. Yritys harjoittaa hedelmien ja vihannesten lisäksi maahantuontia nonfood tuotteissa ja säilykkeissä. Yhtiö työllistää 50 henkilöä ja haluaa panostaa asiakaspalveluun ja laatuun. Jakeluverkosto käsittää päivittäin vanhan Vaasan Läänin alueen sekä vanhan Keski-Suomen läänin. Yhtiö haluaa olla alueensa monipuolisin ja luotettavin päivittäiselintarviketukku, vaalien vahvaa tuoretuote osaamistaan.

2020-luku: Tulevaisuus

Palveleva, tuttu ja turvallinen on yrityksen käyntikortti.

Tukkutalo Seinäjoki

Tuottajantie 41
60100 SEINÄJOKI
puh. 06 421 0230
seinajoki(a)tukkutalo.fi

Tukkutalo Jyväskylä

Onkapannu 2
40700 JYVÄSKYLÄ
puh. 06 450 5000
jyvaskyla(a)tukkutalo.fi

Copyright 2018
Tukkutalo Heinonen Oy
– Kaikki oikeudet pidätetään

Tietosuojatiedot

Design: RIIMA